SwEeTHonEy
GIVEAWAY MINIATURE PHOTOGRAPHY BY WAZA STUDIOS

Thursday, 17 November 2016 @ 18:27 | 0 Comment [s]

 GIVEAWAY MINIATURE PHOTOGRAPHY BY WAZA STUDIOS

Jom pakat-pakat join giveaway yang best ni. 

Aku dah la tengah planning nak cari orang buat banner untuk birthday my baby girl ayris, nak buat birthday party 11/12/16 ni, mana tao ada rezeki menang giveaway ni boleh mintak tolong adik kita sorang ni edit gambar bagi cantik2 sikit. hehehe. 

Klik ja gambar di atas dan ianya akan terus link ke blog adik kita sorang ni. 
Dah tu boleh ramai-ramai join ok.

Aku dah follow semua rules yang ditetapkan. 
Tunggu je la sekarang ni mana tahu ada rezeki menang :)

Ok c yaa.

Bye !

Sincerely,
Murni

♥ AYRIS TURNS 1 :) ♥

Thursday, 28 July 2016 @ 00:50 | 0 Comment [s]

Assalammualaikum . .

Dah lama nak story tentang first celebration birthday ayris kat kelab cinta sayang golf country and resort. tapi tak berkesempatan. ni baru berpeluang. tu pon curi2 update time kerja. boss tak dak sempat la nak update :)

Tak sangka dapat celebrate birthday ayris dekat kelab cinta sayang ni. mula2 tu memang plan nak buat birthday party tapi nak buat dekat rumah ja. aku siap plan lagi nak buat candy booth, tempah khemah, catering, decoration, banner n macam2 lagi. tapi sekelip mata semua perancangan aku dibatalkan apabila my father in law dengan murah hatinya bersuara nak buat birthday ayris dekat kelab cinta sayang. all foods, decoration and entertainment also abah nak support. 

Alhamdulillah. terkelu lidah tatao nak gambarkan macam mana happynya perasaan ni bila abah nak sponsor semua. jimat duit aku. hahaha!!! tapi abah buat birthday ni pun sebab berhajat nak belanja adik beradik abah makan dekat situ. sekaligus buat birthday ayris. dah alang2 kan. hee. so abah serahkan semuanya dekat aku untuk deal dengan pihak kelab cinta sayang. sayang betul abah dekat ayris sampai nak celebrate birthday ayris dekat sini. 

So bermula lah perbincangan aku dengan pihak kelab cinta sayang. aku emel , call , mesej dengan person in charge yang akan kendalikan party ayris . abah request untuk buat dekat open place sebab ada yang nak merokok and boleh hirup udara segar . tak rasa sesak sangat . so person in charge suggestkan kami buat dekat cinta sayang sport cafe . tempat tu menarik perhatian kami sebab ada pentas, projector and big screen . memandangkan date yang kami nak buat tu ada perlawanan bola antara kedah dan selangor so dorang pasangkan big screen untuk kami tengok game tu . my hubby seronok sangatla sebab dapat jugak dya tengok game tu . my hubby ni memang peminat tegar bola sepak :)

Dah setel semua perbincangan n payment so hari yang ditunggu2 dah tiba. malam tu aku n hubby pergi awal sikit sebab nak tengok macam mana decoration yang kelab cinta sayang arrange . baby ayris aku tinggalkan dulu dekat mentua aku sebab malam tu baby ayris nak disiapkan like little princess . . hehe . . sampai sana terpegun rasa sebab ada banner happy birthday ayris dan ada belon2 terapung dekat atas stage . just so nice bila tengok view dya . than ada table atas pentas untuk potong birthday cake .


Comel ja banner . .
Tengok gambar ayris dekat tengah2 tu . . dah nak sama dengan cartoon boo dah . . hahahaha :p

Birthday cake kali ni aku tempah fondant cake dekat kawan sekolah aku . korang boleh view ig dya 
@kulimcupcake. serious semua cake dya cantik dan sedap. harga pon affordable.


Design kek ni my hubby yang pilihkan. nampak sweet ja kan. hehehe . .

Ok now masa untuk potong kek . . time ni aku, hubby dan ayris dijemput atas pentas untuk meraikan birthday ayris. . dorang pasangkan lagu birthday memang best la moment tu . . ayris macam terpinga2 sebab ramai amik gambar dan tepuk2 tangan. . tapi nasib la dya behave. ikot ja bila hubby aku nak potong kek. 



Moment yang tak dapat dilupakan. 
Memang best sangat malam tu dapat celebrate birthday ayris dekat sana :)


Ayris tak ready pulak :p


My little princess :)


Ni gambar dengan mak mentua . . my very sporting mak mentua . aku dengan mentua aku memang ngam . . bukan nak cakap tinggi ke apa tapi mungkin sebab mentua aku tak ada anak perempuan so depa layan aku baik sangat . . langsung tak berkira dengan aku . . tambah dengan ayris apa ja yang dorang tak bagi . . segala macam-macam mainan ada dekat rumah . . pergi mana2 ja mesti dorang ingat dekat aku n ayris . . mesti beli kan apa apa . tak pernah aku rasa asing dalam family mentua aku . . kadang2 kalao hubby aku ada kursus aku ok ja nak stay umah mentua aku . aku dengan mentua p jalan2 p shopping . . best ja . . syukur sangat dapat mentua yang anggap aku macam anak sendiri.


Sempat selfie dengan background pentas .


Love u hubby syg . .


Kasi can la letak gambar aku pulak . . hahaha ;p


Happy family . .


Love both of you . .

Alhamdulillah majlis malam tu berjalan dengan lancar . . baby ayris cukup setahun dah boleh berjalan . . dan sekarang dya dah setahun tujuh bulan . . bapak lama gila hang peram entry ni muni oiii !!! hahahaha . . dah anak umur setahun tujuh bulan baru nak story ha . . hehehehe . .

Hujung tahun ni planning untuk second birthday ayris pulak . . kali ni nak buat kat mana ntah ? will decide later . . ok readers . . thanks for reading . . c yaaa ;)

Sincerely,
murni.





♥ MY BFF AENIL ♥

Friday, 29 January 2016 @ 16:42 | 2 Comment [s]

Assalammualaikum . .

Bersawang nya bl0g aku ni. . Masuk tahun baru 2016 ni xdak satu pun entry aku update kan. . Macam2 yg dah jadi sebenarnya. Ni baru berkesempatan nak st0ry. 

Ada entry sebelum ni aku cakap pasal sambung pjj kan? Alhamdulillah, perm0h0nan aku diterima dan sekarang dah nak habis satu sem dah pun begelar student di uum. Hehe dulu masa student p0liteknik pernah visit uum. Dalam hati macam menyesal sebab xmampu masuk u. Maklumlah result xgempak. S0 dapat peluang masuk poli ja. Dan sekarang xsangka aku begelar student uum. Wala0pun just pjj tapi besyukur sebab dapat peluang tu. 

Actually aku dah satu sem dah dekat uum. Bulan april ni dah masuk semester kedua. Skejap rasa masa berlalu. Harap dapatla aku grad dengan jayanya dekat uum nanti. Yang lagi ser0n0k bla masuk uum ni sebab dapat jumpak best fren aku. Kala0 x kami d0k c0ntact melalui ph0ne ja n memang jarang jumpak la. Tapi bila dah masuk uum ni b0leh dikatakan setiap bulan jumpak dya la. Hehe. Aku sayang kat ainil ni. Ntahla kenapa. Nak ckp dya baik sangat xjugak. Gila2 dya ni. Kadang2 meluat dengan perangai dya. Ta0 sebab apa? Sebab dya suka bg aku gelak besepah!! Hahaha!! Ada ja cerita2 n ayat2 dia yang buat aku tegelak. Dah t0 pandai ckap pulak. Xb0leh nak silap sikit mesti kena paku! Damn! Salu aku r kena dgan dya ni. Haha dan sebab t0 jugak aku selesa dgan dya. Sbb bg aku dya xbepura2. Dya jadi dri dya dan aku jadi dri aku. B0leh dkatakan smua masalah aku dya ta0. Dalam byk2 kwn aku pcya dya. Sbb bla aku sdih dya ada bg smgt. Bla dya kna maki kna marah pn dya xamik hati. Dya 0k ja dgan aku. T0 yg buat aku syg kt dya. :)


Feveret ainil = selfie :p


Kami lagi

Masa ni aku ada mid sem exam dan ainil tengah prepare untuk final exam. Ainil ni full time student uum s0 bila aku pergi sana aku menumpang bilik dya lah kala0 ada gap untuk kelas seterusnya. Ni dekat library. Besar library uum agak jakun sikit aku bila masuk. Hehe nasib ada ainil jadi t0ur guide aku. Tidak sesat hakak ha! Jadilah seperti ainil! :p


Next pertemuan kami. Bergambar dengan my blue car. Geram bt0i bila teng0k ainil ni bergambar mesti muka dya el0k ja. Huh makan gambar betul. Kala0 aku pergi sana ainil memang jadi mangsa kena ik0t aku makan. Mujurla ada ainil kala0 x s0rang2 hakak kt sana ta0! 


Habis kelas ja mesti cari ainil. Ainil bwa jalan2 pergi tasik. X sangka ada tasik yg sangat cantik belakang uum. Tenang ja duduk situ. Teng0k muka aku, penat gila. Stress bet0l kelas dari 8am sampai 12 malam :(


Meh sini kite na cium ciked! :p

Sekarang ni ainil tengah cuti sem. Nanti aku pergi uum s0rang2 la aku. Kesian hakak. Tp xpe akak try untuk independence 0k :')

Ainil just nak ckp aku rindu ang. Nanti kala0 ang dah grad susahla aku. Aku nk tumpang blik sapa? Aku nk makan dgan sapa? Ang xpayahla grad. Ang stayla uum sampai aku grad. Kta grad sama2la nanti nah. Hahaha sah2 kna maki aku nanti. Sm0ga ikatan persahabatan kita kekal. Jangan pernah backstab aku sebab dalam banyak2 0rang yg aku kenai ang ja aku pcya. Kala0 ang khianati persahabatan ni aku nak ang ta0 yg aku mest sedih. Sedih sangat2. Tapi aku ta0 ang xkan buat camt0 sebab ang sayang aku kan? Hahaha 0k thankz 4 reading.

Bai!



Older Post
MEET THE OWNER

MURNI / MRS. AMIR

 photo C360_2014-03-16-14-32-34-255.jpg"

Diary About Stuff Links

Hye ! welcome to my blog . . in this blog i will story about my life , my happiness , my sadness n for surely about MY DEAR HUBBY AMIR NAQIUDDIN BIN ABDUL AZIZ and MY LIL PRECIOUS NUR AYRIS MYSARA BINTI AMIR NAQIUDDIN . . so for those who visit here , please behave yourself . . no rude words please . . follow me n i'll definitely will follow u back . . nice to meet u all . . :)



SHOUT HERE

Leave your footprint
No harsh words please
Will visit u back
Thanks for coming


PART OF ME (MY HUBBY)

MR. AIRFORCE AMIR

 photo 108.jpg

When I thought that love could never be a part of me, that's when you came along and showed me happiness ! My Dear I cant promise you a perfect relationship without arguments and differences. However I can promise you . . as long as you're trying, I'm staying ! I LOVE U INFINITY UNLIMITED EDITION TRADEMARK AMIR :)


I LOVE US

 photo C360_2013-12-14-16-10-50-881.jpg

 photo C360_2013-12-14-13-39-07-303.jpg

I love you a little bit more when you call me honey , I love you a little bit more when you hold my hand , I love you a little bit more when you hug me. I love you a little bit more, Every day . Together forever never apart , maybe in distance but never in heart :)

Daisypath Anniversary tickers


OFFICIALLY HUSBAND & WIFE

 photo _DSC5890.jpg

 photo _DSC7000.jpg

 photo _DSC6479.jpg

If i could give you one thing in life , i would give you the ability to see yourself through my eyes , as only then would you realize how special you are to me my love .


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers


MY PRECIOUS PRINCESS

NUR AYRIS MYSARA

 photo C360_2015-02-22-20-58-50-652.jpg

 photo C360_2015-03-08-19-00-04-328.jpg

My dear Ayris, after all mummy and daddy go through , we r so glad n blessed to have you in our life. First , we had each other , then , we had you n now we have everything. Both of us love u so much my baby. :')


FRIENDSHIP FOREVER

AINIL (CIKONEN)

 photo -.jpg

Friendship isn't about who you have known the longest . It's about who came and never left you alone when you needed someone the most . Thanks Ainil (CIKO) cause always been there for me . i love u :')


LIFE



As we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let us down, probably will. You'll have your heart broken and you'll break others' hearts. You'll fight with your best friend and you'll cry because time is flying by. Life comes with no guarantees, no time outs, no second chances. You just have to live life to the fullest. Don't be afraid to take chances, live in the moment because every second you spend angry or upset is a second of happiness you can never get back. Enjoy the little things in life, because one day u will look back, and realize they were the biggest things u ever had.


WELCOME VISITORS / STALKER



MUSIC OF LIFE